Strong Bones PLUS - Kalcium, Magnézium + D3, (csonterősítő)


A termék adatainak megjelenítése nincs engedélyezve.

További részletek

A kalcium és magnézium a makroelemek csoportjába tartozó ásványi anyagok, A szervezetben ellátott feladatuk nagyon sokrétű, mely közül a legismertebb, hogy támogatják a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartását.

kalcium hasznosulása nagyon sok tényezőn múlik a szervezetben, egyik ilyen a megfelelő a D-vitamin ellátottság. Ebből indult ki a fejlesztési irány, melynek eredményeképp az évek óta közkedvelt Strong Bones készítményt ezzel a vitaminnal van kiegészítve..

D-vitamin egy szteroidszármazék, mely zsírban oldódó, hővel szemben ellenálló vitamin. Két formája jelentős, a D2- (ergokalciferol), és D3-vitamin (kolekalciferol), melyek közül a D3-vitamin forma az aktívabb. Növényi eredetű táplálékokban csak a D2-, állati eredetűekben viszont mindekét forma megtalálható. A D-vitamin elősegíti a kalcium felszívódását a bélcsatornából, a csontokba való beépülését, valamint segít megőrizni a vérplazma kalcium egyensúlyát. Ez utóbbi azért fontos, mert a kalcium, a csontépítő szerepén túl az egészséges izomműködésben, az idegrendszer működésében, véralvadás normál folyamatában is fontos szerepet játszik, melyekhez a vérplazmában levő kalciumra van elsősorban szükség.