Elérhetőség:
raktáron 
Szállítás
3 munkanap
Cikkszám:
FL0033
Kategória:
Egészségmegőrzés mindenkinek
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Bónusz:
147 pont

9.030 Ft

doboz
Egységár: 90,30 Ft / db (100.00 db/doboz)

Leírás

Kinek ajánlott az Omega 3 halolaj kapszula?

 • Szív- és érrendszeri, valamint vérnyomásproblémákkal küzdőknek, illetve akiknek fontos ezek egészségének és normális működésének a fenntartása.
 • Kismamáknak és gyerekeknek, a magzat, illetve a gyermek idegrendszerének normál fejlődéséhez.
 • Azoknak, akik a gyulladásos betegségekkel (például ízületi gyulladásokkal) való küzdelemben szeretnék támogatni szervezetüket.
 • Zsírszegény diétát tartóknak, fogyókúrázóknak.
 • Mindenkinek aki látásának és idegrendszerének egészségét szeretné megőrizni.

Mlyen terméki az Omega3 koncentrátum?

Értékes halolajból molekuláris desztillációval kinyert omega-3 zsírsavtartalmú (EPA-DHA) készítmény.

Miért lehet hasznos az Omega 3 halolaj kapszula fogyasztása?

A megfelelő mennyiségű (5-8 gr naponta) omega-3 zsírsavak fogyasztása

 • Hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához.
 • A vér normál triglecerid szintjének a fenntartásához.
 • Elősegítik az egészséges szív működést.
 • Előssegíti az egészséges agyműködést.
 • Támogatja a látást.

Miért fontos az omega-3 zsírsav (pontosabban a dokozahexaénsav - DHA) az embrió számára?

Mert szükség van rá az idegrendszer normál kialakulásához. Fogyasztása várandós édesanyák számára ezért erősen javasolt.

Miért fontos az Omega 3halolaj kapszula gyermekek számára?

Mert, a DHA szintje tizennyolc éves korig fokozatosan emelkedik az agyban, így annak bevitele még gyerekkorban is kiemelkedő jelentőségű, mivel támogathatja a kognitív teljesítményt, a tanulási képességet és a memóriát.

Tudtad?

A szív- és érrendszeri megbetegedésekben többen halnak meg évente a világon, mint bármi másban? A globális halálokok között ez áll ugyanis az első helyen. Az omega-3 zsírsavakban gazdag, tengeri eredetű táplálékot fogyasztó grönlandi és alaszkai eszkimók körében azonban szignifikánsan alacsonyabb ezen megbetegedések száma. /Cardiovascular diseases (CVDs) - Fact sheet N°317 Updated March 2013, WHO, Associations of obesity withtriglycerides and C-reactive protein are attenuated in adults with high red   blood cell eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids - Z. Makhoul et.al,  European Journal of Clinical Nutrition (2011) 65, 808–817/

FIGYELEM!

 • A telítetlen zsírsavak fokozottan érzékenyek a szabadgyökök károsító hatásaira, ezért aki jelentősebb mennyiségben fogyaszt omega-3 zsírsavakat, annak ajánlott az antioxidáns-kiegészítés.

Omega 3 halolaj kapszula összetevői:

 • Magas koncentrációjú halolaj 600 mg (szardella, szója)**
 • DHA (dokozahexaénsav) 120 mg
 • EPA (eikozapentaénsav) 180 mg

Omega 3 halolaj kapszula adagolása

 • 1-3 gélkapszula naponta

 Inaktív összetevők:
zselatin, víz, glicerin.

** Az összetevő allergénként léphet fel vagy intoleranciát okozhat!

További részletek

Tudósok régóta igyekeznek megválaszolni a kérdést, van-e összefüggés az étrend és a szív valamint érrendszeri betegségek kialakulása között. Ha igen, miféle?

Dyerberg és munkatársai azt a felfedezést tették, hogy a grönlandi eszkimók körében igen alacsony a szív-érrendszeri megbetegedések száma, zsírokban gazdag étrendjük ellenére.

A fejlett országok lakói Európától Amerikáig úgyszintén rengeteg fehérjét és zsírt fogyasztanak, az egészségüket mégis jobban fenyegetik a szív-érrendszeri betegségek.

Mi erre a magyarázat?

A különbség abban rejlik, hogy az eszkimók étrendjében található nagy mennyiségű fehérje és zsír a tengerből származik, és nagy mennyiségű telítetlen, úgynevezett omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Tengeri halak fogyasztásával az eszkimók legalább tízszer annyi omega-3 zsírsavat juttatnak a szervezetükbe, mint a közép-európaiak.

A CaliVita Omega 3 concentrate nagy dózisú EPA és DHA omega 3 zsírsavakat tartalmaz, koncentrált, megtisztított halolaj formában. A kis kapszulákat könnyebb lenyelni, ezáltal szedése kényelmesebb az idősek, gyerekek és a terhes anyák számára.