Elérhetőség:
raktáron 
Szállítás
3 munkanap
Cikkszám:
CV0153
Kategória:
Egészségmegőrzés mindenkinek
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Bónusz:
205 pont

12.355 Ft

doboz
Egységár: 205,92 Ft / kapszula (60.00 kapszula/doboz)

Leírás

Kinek ajánlható a Lutein Plus 'szem vitamin'?

 • Akiknek a szeme fokozott terhelésnek van kitéve (számítógéphasználat, televíziónézés, autóvezetés, légkondicionáló használata, rossz és/vagy mesterséges megvilágítás).
 • 40 éves kor felett mindenkinek.
 • Időskori szembetegség (pl. AMD) esetén.
 • Mindenkinek, akinek fontos éleslátása és szeme egészségének megőrzése.

Tudtad?

Egy kapszula Lutein Plus ugyanannyi luteint tartalmaz, mint két nagy adag spenót vagy 2 csésze tojássárgája!

Mi is pontosan a Lutein Plus?

A Lutein Plus egy igazi antioxidáns bomba. Hatóanyagai a szem egészségének a  megőrzését támogatják. Fő hatóanyaga a lutein, mely egy különleges antioxidáns. Antioxidáns hatása természetesennem csak a szemben, hanem más szervekben és anyagcsere-folyamatokban is érvényesül.

Napi 6 mg (azaz már egy kapszula) lutein elfogyasztása az egészséges életmód keretein belül hozzájárulhat a szem egészségének hatékony támogatásához. 

Milyen összetevői vannak még a terméknek a luteinon kívül?

 • A készítmény másik fő hatóanyaga a luteinnel nagyon gyakran együtt alkalmazott zeaxantin. Mely egy szintén a szemben felhalmozódó, karotinoidok közé sorolható antioxidáns vegyület. 
 • A Lutein Plus-ban található még a szem szempontjából az egyik legfontosabb növényi anyag a fekete áfonya.
 • A szintén a vitaminban található A-vitamin pedig nélkülözhetetlen a jó látáshoz.

Tudtad?

Hogy az időskori makuladegeneráció a harmadik leggyakoribb oka a vakságnak? A WHO szerint 2009-ben majdnem 400 millió ember szenvedett valamilyen látásproblémától. /https://www.who.int/blindness/causes/priority/en/index8.html; https://journals.lww.com/optvissci/pages/articleviewer.aspx?year=2008&issue=02000&article=00006&type=abstractp

Lutein Plus összetevői:

 • Lutein 6 mg
 • Zeaxantin 0,5 mg
 • C-vitamin 50 mg
 • A-vitamin 0,20 mg
 • Fekete áfonya gyümölcskivonat  25 mg  (std. 25% antociánok)

Lutein Plus dagolása:

 • 1 kapszula naponta

Inaktív összetevők:
mikrokristályos cellulóz, zselatin, magnézium-sztearát, szilícium-dioxid.

További részletek

A Lutein Plus egy igazi antioxidáns bomba, melynek hatóanyagai a szem egészségének a  megőrzését támogatják. Fő hatóanyaga a lutein, mely egy különleges antioxidáns. A szemben, elsősorban annak makularétegében rakódik le, ahol egyrészt a szabad gyökök elleni védelmet látja el, valamint segíti a szem védelmét a fény káros hatásaival szemben. A makula, azaz macula lutea (sárgafolt) az ideghártya (retina) középső részét elfoglaló kb. 6 mm átmérőjű terület, amely az éleslátás helye, az a terület, amelyet főleg olvasáskor, vagy közeli munka alkalmával használunk. 

A retina a szem fényérzékelő sejtjeit tartalmazó szövet. Egy tárgyról a szembe érkező képet a retina továbbítja az agy felé. Napi 6 mg (azaz már egy kapszula) lutein elfogyasztása az egészséges életmód keretein belül hozzájárulhat a szem egészségének hatékony támogatásához. 

A készítmény másik fő hatóanyaga a luteinnel nagyon gyakran együtt alkalmazott zeaxantin. Mely egy szintén a szemben felhalmozódó, karotinoidok közé sorolható antioxidáns vegyület. A zeaxantin stabilizálja a membránokat, ami által hozzájárul a retina membránjának fénnyel szembeni védelméhez.  

A Lutein Plus-ban található még a szem szempontjából az egyik legfontosabb növényi anyag a fekete áfonya. melynek antocianinjai segítik a retina normál működésének fenntartását, a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását, emellett védik a hajszálerek egészségét a szabad gyökök káros hatásaival szemben.