Elérhetőség:
raktáron 
Szállítás
3 munkanap
Cikkszám:
CV0279
Kategória:
Egészségmegőrzés mindenkinek
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Bónusz:
68 pont

4.190 Ft

doboz
Egységár: 41,90 Ft / tabletta (100.00 tabletta/doboz)

Leírás

Kinek ajánlott a Cink pótlása, szerves Cinkkel?

  • Antioxidáns hatása miatt a szennyezett levegőjű településen élőknek,
  • Azoknak, akik nem fogyasztanak rendszeresen, megfelelő mennyiségben magas cink tartalmú élelmiszereket, mint például: hús, teljes kiőrlésű gabonafélék.
  • Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek.
  • Stresszes élethelyzetek esetén bárkinek.

Milyen szerepet tölt be a Cink a szervezetünkben?

  • A cink egy olyan nyomelem, mely szinte minden anyagcsere folyamatban részt vesz és szervezetünk minden sejtjében jelen van.
  • Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.
  • Hozzájárul a haj, bőr, körmök egészségéhez.
  • Szükséges a férfi nemi hormon, a tesztoszteron normál szintjének fenntartásához.
  • A cink nélkülözhetetlen a normál szellemi működés fenntartásához.
  • A Cink antioxidáns hatásának köszönhetően gátolja az káros oxidatív folyamatokat.

Tudtad?

Több vizsgálat is beszámolt a cinkkiegészítés előnyeiről cukorbetegség esetén? A cink - számos más, jótékony hatása mellett - részt vesz a szénhidrát-anyagcserében. Segíthet csökkenteni az éhomi vércukrot, az étkezés utáni vércukorszintet az összkoleszterinszintet, a trigliceridet.

Forrás:*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda - Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13

Mi utalhat Cink hiányra?

Enyhébb esetben, bőr, haj, köröm, látásproblémák, elhúzódó sebgyógyulás. Súlyos esetekben törpenövéshez, a herék elsorvadásához vezethet.

Forrás:A nyomelemek nyomában – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp. Új Tápanyagtáblázat – Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp. Élelmezés és táplálkozásegészségtan - Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.

Tudtad?

1 tabletta Chelated Zinc ugyanannyi cinket tartalmaz, mint 28 db tojás vagy 3,5 liter tej!

A korszerű termékekben – így a Chelated Zinc és Mega Zinc készítményben is – a cink szerves kötésű, úgynevezett kelát formában van jelen. Ez a bevitel legelőnyösebb változata, mert a szervezet a cinket kelátként tudja a legjobban hasznosítani.

FIGYELEM!

  • A cink felszívódását csökkentheti a kalcium-, illetve a magas rostbevitel.
  • Sportolás, nehéz fizikai munka, illetve terhesség és szoptatás esetén a cinkszükséglet nagyobb.
  • Magas cinkszükséglet esetén a Mega Zinc készítményt javasolom. Megfelelő alkalmazás mellett nem alakulhat ki túlzott bevitelből adódó egészségügyi probléma, mert a cink az ajánlott napi bevitelt csak lényegesen meghaladó mennyiségben toxikus. Mindig tartsd be a dobozon található adagolási utasítást!
  • Veseproblémák esetén kérj előzetes véleményt kezelőorvosodtól, mivel a cink vizelettel ürül ki a szervezetből.

Szerves Cink összetevői:

  • Cink 15 mg

Szerves Cink adagolása:

  • 1 tabletta naponta

Inaktív összetevők:
mikrokristályos cellulóz, dikalcium-foszfát, zsírsavak, nátrium-karboxi-metil-cellulóz, szilícium-dioxid.

További részletek

A cink szervezetünk minden sejtjében megtalálható, de eloszlása nem egyenletes a testben. Az agyban, a szívben, a tüdőben és az izomzatban nagyjából állandó koncentrációban van jelen. A vérben, a herékben vagy például a hajszálakban mennyisége leginkább a táplálék cinktartalmától függ.

A cink nagyon fontos eleme az élettani folyamatoknak, több mint 70 enzim alkotóeleme.

Része például az inzulinnak (a térbeli szerkezetéért felel), ami a cukor feldolgozásáért felelős hormon, így fontos eleme a szénhidrát-anyagcserének. Fontos alkotóeleme olyan enzimeknek, melyek a szabad gyökök káros hatása ellen védik a szervezetet. A szennyezett levegőjű nagyvárosokban élők számára például ideális lehet a cinkkiegészítés. A normális sejtosztódáshoz is cink szükséges. Az immunrendszer sejtjei gyakorta osztódó sejtek, így a cink hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez is.

A cink részt vesz a reproduktív szervek normál működésében is, valamint hozzájárul a bőr egészséges szerkezetének fenntartásához.